Categories :

Laiterahoitukset antavat mahdollisuuksia sekä yrityksille että yksityishenkilöille

Laiterahoitukset

Elektroniikka kuuluu nykyään monen päivittäin käyttämiin laitteisiin ja esimerkiksi mobiililaitteita käytetään enemmän kuin koskaan. Jokainen haluaa itselleen jonkinlaisen laitteen, jolla olla yhteydessä muihin tai jolla käyttää somea. Yritykset sen sijaan hankkivat kalustoa, elektroniikkaa, toimistolaitteita, ajoneuvoja jne.

Laitteiden ostaminen edellyttää luonnollisesti varoja, mutta mikäli koko summaa ei ole heti, on nykyään mahdollista ostaa monenlaisia laitteita tietynlaisin sopimuksin. Se, millaisen sopimuksen kukakin laitteistaan tekee, riippuu täysin tilanteesta ja siitä, millaisia sopimuksia on tarjolla. Tällä sivulla kerromme sekä yritysten että yksityishenkilöiden mahdollisuuksista ostaa laite rahoituksella tai osamaksulla.

Laiterahoitus yritykselle

Monet yritykset tarvitsevat toiminnassaan tiettyjä laitteita, mutta aina ei välttämättä ole tilannetta, että yityksen varoista voisi tai kannattaisi tehdä laiteostosta. Laitteet voivat olla hyvinkin kalliita, mutta toisaalta ne voivat tuoda yritykselle huomattavaa tuottoa. Tällöin kuvaan voi tulla laiterahoitus.

Yritys voi harkita laiterahoitukselle eri vaihtoehtoja, joita voivat olla esimerkiksi laina, osamaksurahoitus tai leasing. Lainassa yritys lainaa tietyn summan laitetta varten ja lyhentää lainaa takaisin sovitulla kuukausierällä. Osamaksurahoituksessa yritys ostaa laitteen ja maksaa sitä myyjälle erissä. Leasing taas tarkoittaa vuokrarahoitusta. Siinä yritys vuokraa laitteen tietyksi ajaksi. Kun leasing päättyy, sopimusta voidaan jatkaa tai laite voidaan palauttaa tai lunastaa.

Laiterahoitusta mietittäessä on hyvä tarkastella korkoja ja muita kuluja, joita rahoitukseen liittyy. Väistämättä aina kuluja syntyy eli rahoitus ei ole koskaan ilmainen tai täysin vaivaton vaihtoehto. Se kuitenkin on sopiva monille yrityksille.

Yrityksen on hyvä pyytää tarjous useammalta eri rahoitusyhtiöltä ennen sopimuksen tekoa. Näin varmistetaan, että sopimus on varmasti paras mahdollinen ja yritykselle myönnetään mahdollisimman reilut ja joustavat ehdot.

Laiterahoitus yksityishenkilölle

Laiterahoitusta voivat hyödyntää myös yksityishenkilöt. Tällä hetkellä on hyvin yleistä hankkia esimerkiksi puhelin, tabletti tai tietokone esimerkiksi osamaksulla. Laitteita myyvät monet eri tahot, kuten puhelinoperaattorit ja myyntiliikkeet. Jos olet ostamassa pelitietokonetta, löydät lisää tietoa laitteen hankinnasta osoitteessa Pelitietokone.com. Tietokoneetkin ovat laitteita, joiden hinnat saattavat olla hyvinkin korkealla ja saattaa olla hyväkin vaihtoehto ostaa sellainen rahoituksella tai osamaksulla.

Yksityishenkilöllekin tulee yleensä maksettavaksi lisäkuluja ostettaessa osamaksulla tai rahoituksella. Korot ja muut kulut kuitenkin ilmoitetaan aina sopimuksessa, joka allekirjoitetaan osapuolten kesken. On hyvä miettiä etukäteen, mikä on budjettisi sekä itse tuotteen että rahoituksen kulujen suhteen. Kannattaa pyrkiä pysyttelemään näiden rajojen sisäpuolella. Ensimmäistä rahoitustarjousta ei siis välttämättä kannata hyväksyä.

Tällaisella sopimuksella ostaminen on kuitenkin yksityisellekin henkilölle nopea tapa hankkia tiety laite, jos koko summaa ei ole juuri nyt saatavilla. Tällainen ostotapa on yleinen erityisesti juuri kulutuselektroniikkaa hankkiessa.

Kuinka valita sopiva rahoitusyhtiö?

Sopivaa rahoitusyhtiötä etsiessä ei ole kannattavaa kiirehtiä. Eri yhtiöitä kannattaa vertailla ja pyytää tarjouspyyntöjä eri tahoilta. Vertailun aikana saatat huomata jopa merkittäviäkin eroja lisäkulujen tai muiden ehtojen suhteen.

Kun valitset omiin tarpeisiisi sopivan rahoitusyhtiön, varmistat, että voit maksaa laitetta pois juuri sinulle sopivaan tahtiin, sopivalla erällä. Jos käytössäsi on joustava yhtiö, saattaa olla mahdollista saada joustoa tai jopa maksuvapaita kuukausia, mikäli sellaiselle tulee tarvetta.

Hyvään asiakaspalveluun kannattaa kiinnittää huomiota. Jos kohtaat mitä tahansa ongelmatilanteita, on hyvä saada yhteys helposti. Mikäli asiakaspalvelu on hankalasti tavoitettavissa tai sinulle ei vastata, ei tämä anna hyvää kuvaa. Tärkeää on myös palvelun kieli.

Huomioi myös, tarjoavatko rahoitusyhtiöt lisäpalveluita, kuten vakuutuspaketteja, joista voi olla sinulle hyötyä. Saat näistä tietoa yleensä rahoitusyhtiöiden virallisilta verkkosivuilta tai soittamalla rahoitusyhtiön puhelinpalveluun.

Tietyt tahot saattavat olla jo valmiiksi yhteistyössä jonkin rahoitusyhtiön kanssa ja tällöin asiakkaalle ei jää valinnanvaraa. Toki tällaisten yhtiöiden valitseminen tehdään sen mukaan, mikä on paras vaihtoehto eri näkökulmista. Mitä todennäköisimmin tarjous on asiakkaallekin edullinen. Jos kuitenkin huomaat, että tarjouksen voisi saada muualta edullisemmin, asia kannattaa ottaa esille ennen laitteen ostoa.

On hyvä tarkistaa vielä, millaisia arvosteluja netistä löytyy eri rahoitusyhtiöistä. Mikäli löydät hyvin paljon negatiivisia arvosteluja, voi olla parempi harkita seuraavaa vaihtoehtoa. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen kokee asiat eri tavalla ja jokaisella on omat tarpeensa myös rahoitusten suhteen. Siksi kannattaa lukea arvosteluja tietyllä silmällä.